Blogger Wrench Iconlarını Kaldırma

Blogger Wrench Iconlarını Kaldırma

Blogger her ne kadar kullanımı kolay olsa da bazı durumlarda insanı çıldırma noktasına getirebiliyor. Bu yazımda sinir bozucu wrench adlı iconları kaldırmayı anlatacağım. Bu icon şablon kodlarında bulunuyor. Eklentilerin sağ alt köşesinde Blogger şeklinde beliriyor. Şablondan kodu aratınca bulunamıyor. SEO sorgulamasında alt etiketi bulunmayan resimler bölümünde çıkıyor. Bu yüzden SEO'yu düşürüyor. Bir çok Blogger kullanıcı bunu kaldırmaya çalışmaktan bıkmış durumda. Fakat bu lanet iconu kaldırmak mümkün. Şimdi aşağıdaki adımları eksiksiz yaptığınızda bu icon kalkacak. SEO puanınızı tekrar sorguladığınızda hata olarak karşınıza çıkmayacak.
  • blogger.com'a girip Şablon ayarlarına gelin ve HTML'yi Düzenle butonuna basın.
  • Şablonun kodlarına tıkladıktan sonra CTRL+F klavye kısayolu ile arama yerini açın. Kısayola bastığınızda kodların sağ üst köşesinde belirecek.
  • Arama bölümüne <b:include name='quickedit'/> veya <b:include name='quickedit' /> kodunu yazın ve arayın. Çıkan kodların arkaplanı sarı olarak gözükecektir. Bu kodu silin. Bu işlemi kodlar tamamen bitinceye kadar yapın.

1 yorum: