Blogger’lardaki com.tr uzantısını kaldırma

Blogger’lardaki com.tr uzantısını kaldırma
Blogger nedenini hala mantıkla karşılayamadığım bir değişikliğe bundan 2 yıl önce gitmişti. coskuntamar.blogspot.com şeklinde olan blog adresleri her ülkenin kendi ülke uzantısına yönlendirdi.
Örneğin; Türkiye’den blog sayfanıza giren birine blog sayfanız coskuntamar.blogspot.com yerine sonuna .tr ülke uzantısı gelerek coskuntamar.blogspot.com.tr şeklinde görünmeye başladı. Eğer ziyaretçi Fransa’dan ise coskuntamar.blogspot.com yerine coskuntamar.blogspot.fr, Almanya’dan giren birisine coskuntamar.blogspot.de gibi her ülkenin kendine özgü ülke uzantısına yönlenmeye başladı.
Bu en başta dikkat ettiğim kadarıyla sitemize giren ziyaretçi istatistiklerin de düşüşlere neden oldu. Çünkü daha önceden Google arama kayıtlarında index aldığı linkler değişiklik gösterince buda arama sıralamalarında yer yer gerilemeye neden olacaktır. Ayrıca site adresinin benimsenmesinde bir zorlukta oluşturdu. Diğer bir olayıda sitenin görünen adı daha uzun görünmeye başladı ve şıklığında bir kayba neden oldu.
Peki bu com.tr kısmındaki .tr ekini kaldırabilir miyiz? Evet kaldırabilir. Daha doğrusu açmak istediği ülke uzantısından tekrar blogspot.com haline yönlendirebiliriz. Bunu için aşağıdaki yöntemi uygulamak yeterli. 

Blogspot.com.tr den .tr adını kaldırma

  • Blogger.com girip .tr yönlendirmesini düzelteceğimiz blog sayfamıza girelim.
  • Şablon kısmına gelip HTML’yi Düzenle butonuna tıklayalım.
  • < head > kısmının hemen alt kısmına bir satır açalım ve aşağıdaki script kodu oraya ekleyip Şablonu Kaydet butonuna tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder